Kolfconsult

Tijdens een kolfconsult kun je verschillende soorten kolven uitproberen: handkolf, enkelzijdig elektrisch en dubbelzijdig elektrisch. Ook kun je verschillende soorten en maten kolfschelpen uitproberen. Een kolf moet goed werken en goed voelen en dat is “maatwerk”.

Het consult duurt 40 minuten.

Ik heb diverse kolven op voorraad zodat je, als je een keus hebt gemaakt, hem direct mee kunt nemen. Na het consult is een kolf kopen niet verplicht.

Je hebt de keuze uit:
–  Ardo Calypso: dubbelzijdig elektrisch
–  Ardo Amaryll handkolf

–  Horigen handkolf
–  Horigen Chicture: dubbelzijdig elektrisch
–  Horigen Grace: enkelzijdig of dubbelzijdig elektrisch – deze is ook geschikt voor de Medela Symphonie kolfset

–  MoM&e: dubbelzijdige elektrische kolf

–  Siliconen handkolf

Bij harde schelpen is de juiste maat bepalend voor de effectiviteit van de kolf. Een verkeerde maat kan er de oorzaak van zijn dat de melk er niet goed uitkomt en je dus te weinig kunt kolven.

Voor elke kolf zijn er verschillende maten kolfschelpen zodat we kunnen kijken welke het beste past en bij welke de melk er het beste uitkomt.

Ook heeft elke kolf een andere techniek om de melk eruit te halen. Door verschillende technieken uit te proberen, kun je zien wat jij prettig vindt en wat goed werkt voor jou.

De melk die je kolft, kun je meenemen in een speciaal moedermelk bewaarzakje. Als je koelelementen meeneemt, blijft de melk koud en kun je hem een aantal dagen in de koelkast bewaren.

Neem voor jezelf een vestje of blouse mee, zodat je dat over je schouders kunt leggen of aantrekken.

Je baby is natuurlijk ook welkom. Wel is het handig een extra persoon mee te nemen die voor je baby kan zorgen terwijl jij kolven uitprobeert.

En probeer je kindje te voeden vóór het consult zodat je de tijd ook echt kunt gebruiken voor het testen van kolven.